ДР СТОЈКОВИЋ: „КЛУБ И ИГРАЧИ СЕ ПОНАШАЈУ ВЕОМА ОДГОВОРНО“

Фудбалски клуб Синђелић отпочео је са тренинзима у петак 8. маја. Тренинзи се спроводе по инструкцијама Министарства спорта и омладине које је издато 30 априла.

Руководство клуба је предузело све мере превенције и спречавања ширења заразе. При доласку на тренинг врши се информативни разговор са сваким фудбалером понаособ, а тиме се прикупљају све информације од значаја. Након тога се сваком фудбалеру, комплетном стручном штабу, али и функционеру клуба мери телесна температура и уписује се у посебну табелу евиденције која је направљена за тај дан.

Спортистима клуба је скренута пажња о личној одговорности на тренинзима по посебним условима, где мора да воде рачуна о личној хигијени и о међусобном растојању током тренинга. Економ клуба је такође преузео све мере, пре почетка сваког тренинга као и по завршетку истог све лопте и реквизите дезинфикује алкохолом, свлачионице се између група дезинфикују.

Сваком фудбалеру је саопштено да на сваки тренинг долази сам. Већина фудбалера  је разумела ситуацију у којој смо се сви нашли, те на тренинг долазе и бициклом, што је као мера превенције врло ефикасно.

Клупски доктор Петар Стојковић је редовно на стадиону: „Поштујући уредбу Министарства за спорт и омладину, фудбалски клуб Синђелић је званично отпочео са тренинзима. Први су кренули сениори. Оно што је претходило првом тренингу је била сама организација извођења тренажног процеса и обезбеђивање неопходних мера и средстава за превенцију односно дезинфекцију. ФК Синђелић је приступио веома одговорно целој организацији.“

„Играчи су се понели врло одговорно према тренутној ситуацији па су послушали мој савет да на тренинге долазе са мерама личне заштите, тако да нема играча који нема маску и рукавице. Занимљиво је да је доста њих је на тренинг дошло и бициклом, што ме је такође обрадовало, показујући да су само свесни ситуације у којој се тренутно налазимо.“ – поносан је Доктор Стојковић.

„Руководство клуба је такође предузело све мере како би се обезбедио висок ниво хигијене, води се рачуна о дезинфекцији просторија и реквизита након сваког тренинга. Сваки дан правимо посебне листе евиденције у које уписујемо телесну температуру при доласку сваког фудбалера на Стадион. Водимо евиденцију и о осталим ифнормацијама од значаја.“ – похвалио је Доктор Стојковић организацију у клубу.