У години иза нас били смо сведоци тешке кризе у целом Свету. Криза је условљена пандемијом Корона вируса.

Ипак и у условима пандемије, живело се и тренирало!

ФК Синђелић је од 11.5.2020. засукао рукаве и прионуо на посао који га је чекао. Живело се под маскама, ниједан члан клуба није смео да дође на стадион без поменутог одевног предмета. Све мере заштите су предузете, све бриге око хигијене су одклоњене, сви су се услови испунили за неометано тренирање и напредовање Орлова!

А напредовало се…

Кренула је нова сезона, која ће временом показати да је исписала нову лепу страницу историје. Први тим је заиграо сезону у српској лиги група Београд. У друштву Бродарца, старих ривала Баска, Дорћола, Звездаре, бивших суперлигаша Радничког из Обреновца и имењака са Новог Београда, завршена је јесен у средини табеле.

Сезона је изнедрила нова имена. Млади тим Синђелића са просеком година око 20, предводио је нападач Душан Челар који је за само полусезону постигао близу 10 голова и налази се у самом врху листе стрелаца. Још више за понос је што су за први тим заиграли момци који су до јуче носили дрес Синђелића у млађим категоријама. Василије Поповић (2000), Ален Селимовић (2001) и Милош Штулић (2001) су имали завидну минутажу, а Немања Младеновић (2001) и Матија Матовић (2001) су послати на каљење у Шабац и на Дорћол. Међу носиоцима дреса сениорске секеције су се нашли и омладинци Страхиња Чарапић (2002), Вук Вукићевић (2002), Александар Ристић (2002) и Душан Радовановић (2002), који су и поред добре минутаже знали да искористе време проведено на терену, а такође и да се упишу у листу стрелаца. На тренинзима првог тима су се нашли и Кокот, Брајковић, Јовић, Спасојевић, Иконов, Стојменовић, Грубер, Тодоровић, Андријић…

Управо омладинци Синђелића се боре за сам врх у лиги Београда, али не само и они, већ и кадети, пионири, али и петлићи. Све селекције Орлова су међу првих пет екипа. Генерално гледано, ако ће се подвлачити црта, млађе категорије Синђелића су одиграле 103 меча. Победа је било 45, нерешених 21, а пораза 37. Освојено је 156 бодова, уз гол разлику 235:195!!

Мада су то само бројке, требало би напоменути да је учинак бољи у односу на прошлу годину. Остварено је 7 победа више и осам пораза мање, узета је већа количина бодова за 29 и постигнут 61 гол више!

У периоду пред нама је да резултатски поновимо претходну годину, да у свом дому са сјајном инфраструктуром напишемо нове странице историје и забележимо нове сјајне резултате. 

Први тим креће са тренизима 18.01., а већ је и направљен план утакмица. 

30.01. Синђелић – Звездара, на Стадиону БАСК-а

06.02. Графичар – Синђелић, стадион Рајко Митић

13.02. Синђелић – Степојевац, СЦ АДА

17.02. Синђелић – Бановци, СЦ АДА

20.02. Синђелић – Феникс, СЦ АДА

27.02. Дорћол – Синђелић, стадион Дорћола.

Првенство почиње 06.03. утакмицом у Малом мокром лугу против Црвене звезде.

Омладинска школа ће кренути три дана раније своје припреме, а добри планови ће се поред Београда ковати и у Крупњу у новој бази за зимске припреме. Све селекције од омладинаца до петлића ће боравити у Крупњу, а очекују се утакмице против Војводине, Рађевца, Дрине из Љубовије, Мачве, Лознице, Звијезде 09…

НЕКА 2021 БУДЕ БОЉА ЗА БОД И БОЉА ЗА ГОЛ ОД 2020! НЕКА 2021 ПОБЕДИ 2020!