Црвено бели Орлови! Kлуб са традицијом, основан 1937. године. Kлуб са аутентичним београдским шмеком.

Фудбалски клуб Синђелић основан 1937. године, а први председник био је Лазар Ивановић. Kлуб је назив добио по јунаку Првог српског устанка, војводи Стевану Синђелићу. Kлупске просторије су се налазиле у Kрижанићевој улици број 68 у кафани Шумадинци. Kлуб је дресове наследио од угашеног клуба Шумадија, а плац за терен дао је Драго Младеновић. Током прве три године постојања игране су само пријатељске утакмице, а у првој такмичарској сезони 1940/41 клуб је био члан ИВ разреда Београдског лоптачког савеза.

Kада је почео Други светски рат клуб је престао са такмичењем, али га је окупациона власт 1942.године приморала да се врати такмичењу. Међутим, након само једне сезоне клуб је поново напустио такмичење. По завршетку рата клуб је покушао да настави рад, али му то под овим називом није дозвољено, због чега су Синђелић и Хајдук 1945.године приступили Фискултурном друштву Дрводељац. Новостворени клуб се укључио у такмичење за првенство Београда које је чинило 14 клубова, а већ наредне године дошло је до фузије са Фискултурним друштвом Грађевинац и стварања новог Фискултурног друштва Градитељ. Није се дуго чекало на нове промене назива, па је 1950.године клуб прво назван Градитељ, а затим је исте године враћемо стао име Синђелић. Враћене су тада и старе боје дресова, црвена и бела, аклупске просторије пресељене су у улицу Војислава Илића, где се и данас налази.

Током дуге историје клуб се такмичио у нижим ранговима такмичења, а највећи успех остварен је у сезони 2012/13 када је освајањем првог места у Српској лиги – Београд обезбеђен пласман у други ранг такмичења, Прву лигу Србије. Током пет прволигашких сезона клуб је постизао запажене резултате и у три наврата сезону завршавао на 6.месту табеле.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ
6.место у Првој лиги Србије
(2014/15, 2015/16, 2017/18)