Crveno beli Orlovi! Klub sa tradicijom, osnovan 1937. godine. Klub sa autentičnim beogradskim šmekom.

Fudbalski klub Sinđelić osnovan 1937. godine, a prvi predsednik bio je Lazar Ivanović. Klub je naziv dobio po junaku Prvog srpskog ustanka, vojvodi Stevanu Sinđeliću. Klupske prostorije su se nalazile u Križanićevoj ulici broj 68 u kafani Šumadinci. Klub je dresove nasledio od ugašenog kluba Šumadija, a plac za teren dao je Drago Mladenović. Tokom prve tri godine postojanja igrane su samo prijateljske utakmice, a u prvoj takmičarskoj sezoni 1940/41 klub je bio član IV razreda Beogradskog loptačkog saveza.

Kada je počeo Drugi svetski rat klub je prestao sa takmičenjem, ali ga je okupaciona vlast 1942.godine primorala da se vrati takmičenju. Međutim, nakon samo jedne sezone klub je ponovo napustio takmičenje. Po završetku rata klub je pokušao da nastavi rad, ali mu to pod ovim nazivom nije dozvoljeno, zbog čega su Sinđelić i Hajduk 1945.godine pristupili Fiskulturnom društvu Drvodeljac. Novostvoreni klub se uključio u takmičenje za prvenstvo Beograda koje je činilo 14 klubova, a već naredne godine došlo je do fuzije sa Fiskulturnim društvom Građevinac i stvaranja novog Fiskulturnog društva Graditelj. Nije se dugo čekalo na nove promene naziva, pa je 1950.godine klub prvo nazvan Graditelj, a zatim je iste godine vraćemo stao ime Sinđelić. Vraćene su tada i stare boje dresova, crvena i bela, aklupske prostorije preseljene su u ulicu Vojislava Ilića, gde se i danas nalazi.

Tokom duge istorije klub se takmičio u nižim rangovima takmičenja, a najveći uspeh ostvaren je u sezoni 2012/13 kada je osvajanjem prvog mesta u Srpskoj ligi – Beograd obezbeđen plasman u drugi rang takmičenja, Prvu ligu Srbije. Tokom pet prvoligaških sezona klub je postizao zapažene rezultate i u tri navrata sezonu završavao na 6.mestu tabele.

NAJVEĆI USPESI
6.mesto u Prvoj ligi Srbije
(2014/15, 2015/16, 2017/18)