ФK Синђелић је клуб који напредује на дневном нивоу и крупним корацима граби ка европском фудбалском врху. Синђелић постаје прави европски клуб, који функционише по европским стандарднима, жели да буде клуб који је високо позициониран у фудбалским круговима, клуб који има специфичну атмосферу надахнуту једним лепим шмеком, који ће представљати прави београдски и српски бренд и који ће пружати услуге високог нивоа квалитета.

Жеља је да се направи савремена фудбалска академија, али и да својим фудбалерима пружи велики број услова на најсавременијем нивоу како би неометано напредовали.

Први корак ка том циљу и ка успеху је остваривање сарадње са Високом школом струковних студија за тренере и менаџере “Академијом фудбала”.

Академија је основана 2003. Године и налази се у Делиградској бр. 27 у згради старог ДИФ-а по узору на многе европске и светске школе, са жељом да своје студенте припреми за време које долази, као школа за будућност. (www.akademijafudbala.com

У наставном плану и програму студија прикупљено је и обједињено оно најбоље из домаће и светске праксе и науке. У Школи се припремају будући спортски тренери и менаџери у спорту – будући лидери спортских организација, клубова и савеза, као и руководиоца спортских објеката и организатора спортских такмичења.

Наставници Академије су еминенти стручњаци који су након формалног образовања на специјалистичким, магистарским и докторским студијама, усавршавали своја знања на најпрестижнијим установама светског нивоа, као и у професионалним фудбалским клубовима највишег нивоа.

На Академији су дипломирали многи врхунски спортисти српског спорта и репрезентати¬вци: Игор Дуљај, Матеја Kежман, Ненад Kовачевић, Немања Матић, Алмами Мореира, Ненад Милијаш, Владимир Стојковић, Дејан Томашевић, Новица Величковић, као и рептезентативке: Драгана Цвијић,  Јелена Миловановић, Биљана Станковић,  и многи други.

Такође, многи руководиоци из најтрофејнијих српских клубова и спортских савеза дипломирали су на Академији како би усавршили своје менаџерске вештине и усвојили савремена знања.

Спортистима који студирају, због бројних обавеза (тренинг, такмичења, путовања) Академија пружа многе олакшице и погодности, а посебно се организује менторски рад према указаним потребама, како би могли да се неометано баве активностима које им савремени спорт намеће.

Академија је потписала споразум о сарадњи са Фудбалским савезом Србије, при чему се студентима на смеру фудбалски тренер омогућава стицање националних лиценци.

Школа се брине о својим студентима током студија, као  и након дипломирања, па их препоручује фудбалским клубовима и савезима ради запослења, на основу закључених споразума  са много фудбалских клубова и савеза у земљи и иностранству. На тај начин више дипломираних студената раде у фудбалским клубовима Србије, Црне Горе и Kине, а посебно се издваја Милош Веселиновић као један од најбољих студената Академије који је тренер и Макаби Хаифи у Израелу.

Академија има дозволу за рад а акредитована је 2004, 2009 и 2015. године.

Бенефити су разноразни, родитељима ће се помоћи да прате развој деце, играчима да напрадују у више области, јер ће их тренирати еминентни и успешни тренери, а сами тренери ће моћи да се усавршавају још више. Са академијом фудбалски клуб ће организовати низ предавања из области блиских спорту и фудбалу. Играчи ће на стадиону учити језике, а долазиће на стадион Синђелић и успешни фудбалери и тренери.