FK Sinđelić je klub koji napreduje na dnevnom nivou i krupnim koracima grabi ka evropskom fudbalskom vrhu. Sinđelić postaje pravi evropski klub, koji funkcioniše po evropskim standardnima, želi da bude klub koji je visoko pozicioniran u fudbalskim krugovima, klub koji ima specifičnu atmosferu nadahnutu jednim lepim šmekom, koji će predstavljati pravi beogradski i srpski brend i koji će pružati usluge visokog nivoa kvaliteta.

Želja je da se napravi savremena fudbalska akademija, ali i da svojim fudbalerima pruži veliki broj uslova na najsavremenijem nivou kako bi neometano napredovali.

Prvi korak ka tom cilju i ka uspehu je ostvarivanje saradnje sa Visokom školom strukovnih studija za trenere i menadžere “Akademijom fudbala”.

Akademija je osnovana 2003. Godine i nalazi se u Deligradskoj br. 27 u zgradi starog DIF-a po uzoru na mnoge evropske i svetske škole, sa željom da svoje studente pripremi za vreme koje dolazi, kao škola za budućnost. (www.akademijafudbala.com

U nastavnom planu i programu studija prikupljeno je i objedinjeno ono najbolje iz domaće i svetske prakse i nauke. U Školi se pripremaju budući sportski treneri i menadžeri u sportu – budući lideri sportskih organizacija, klubova i saveza, kao i rukovodioca sportskih objekata i organizatora sportskih takmičenja.

Nastavnici Akademije su eminenti stručnjaci koji su nakon formalnog obrazovanja na specijalističkim, magistarskim i doktorskim studijama, usavršavali svoja znanja na najprestižnijim ustanovama svetskog nivoa, kao i u profesionalnim fudbalskim klubovima najvišeg nivoa.

Na Akademiji su diplomirali mnogi vrhunski sportisti srpskog sporta i reprezentati¬vci: Igor Duljaj, Mateja Kežman, Nenad Kovačević, Nemanja Matić, Almami Moreira, Nenad Milijaš, Vladimir Stojković, Dejan Tomašević, Novica Veličković, kao i reptezentativke: Dragana Cvijić,  Jelena Milovanović, Biljana Stanković,  i mnogi drugi.

Takođe, mnogi rukovodioci iz najtrofejnijih srpskih klubova i sportskih saveza diplomirali su na Akademiji kako bi usavršili svoje menadžerske veštine i usvojili savremena znanja.

Sportistima koji studiraju, zbog brojnih obaveza (trening, takmičenja, putovanja) Akademija pruža mnoge olakšice i pogodnosti, a posebno se organizuje mentorski rad prema ukazanim potrebama, kako bi mogli da se neometano bave aktivnostima koje im savremeni sport nameće.

Akademija je potpisala sporazum o saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, pri čemu se studentima na smeru fudbalski trener omogućava sticanje nacionalnih licenci.

Škola se brine o svojim studentima tokom studija, kao  i nakon diplomiranja, pa ih preporučuje fudbalskim klubovima i savezima radi zaposlenja, na osnovu zaključenih sporazuma  sa mnogo fudbalskih klubova i saveza u zemlji i inostranstvu. Na taj način više diplomiranih studenata rade u fudbalskim klubovima Srbije, Crne Gore i Kine, a posebno se izdvaja Miloš Veselinović kao jedan od najboljih studenata Akademije koji je trener i Makabi Haifi u Izraelu.

Akademija ima dozvolu za rad a akreditovana je 2004, 2009 i 2015. godine.

Benefiti su raznorazni, roditeljima će se pomoći da prate razvoj dece, igračima da napraduju u više oblasti, jer će ih trenirati eminentni i uspešni treneri, a sami treneri će moći da se usavršavaju još više. Sa akademijom fudbalski klub će organizovati niz predavanja iz oblasti bliskih sportu i fudbalu. Igrači će na stadionu učiti jezike, a dolaziće na stadion Sinđelić i uspešni fudbaleri i treneri.