Марко Миланковић је један од момака који су прошли омладинску школу Синђелића. Међу Орловима се задржао преко 10 година, прошао је све селекције од пионира до првог тима.

Колики је ефекат боравка у дресу Синђелића у млађим категоријама, показује и чињеница да је Марко прво посетио наш клуб при самом доласку из Норвешке.

„После Синђелића сам отишао у Америку, али нисам престајао да пратим дешавања у свом матичном клубу. Здржао сам се девет година, боравио сам на Универзитету Линдевуд у Сент Луису као играч, а као тренер на Вилиам Вудс Универзитету, Колумбија Колеџу и Мизуру Вели колеџу. Интересантно је да сам у Линдевуду играо са Бранком Савићем, Владимиром Кнежевићем, Алмиром Хотом и Предрагом Исаковићем који су такође носили дрес Синђелића. Затим сам се преселио у Норвешку где и даље радим као тренер млађих категорија, али и са првим тимом као тренер голмана.“ – започео је Миланковић, који је два пута водио своју екипу на купу Норвешке, најјачем такмичењу млађих категорија, али и један пут јуниорску женску селекцију до 19 година.

Синђелић не може да се обиђе: „Синелић гледам као своју кућу, овде сам провео највише времена у каријери. Овде сам стекао доста пријатеља неки су и дан данас у Синђи и све то треба посетити и видети. Јако ми се допада оно што видим на Синђелићу, доста се променило још из времена када сам ја био овде. Све углавном на боље. Видим доста терена на којима деца могу да покажу свој таленат и да надограде себе, али и клуб. Ја волим Синђелић и много ме радује ово што видим.“ – изнео је мишљење своје Миланковић о условима у клубу.

Како памтиш време проведено у Синђи: „Памтим најпре по другарима и по великим пријатељствима. Сви играчи су постали прави људи, имају сада своје породице, неки су чак и остали у фудбалу. Али битно је да сви живе и сви су успешни. „

Гостовање Синђе у Норвешкој или обрнути смер: „За Синђу сам ја увек ту и шта год треба ја сам ту да помогнем.“

Порука за будуће Орлиће: „Радите напорно и јако, али пре свега и волите фудбал. Верујте у лични успех и успех колектива.“