Marko Milanković je jedan od momaka koji su prošli omladinsku školu Sinđelića. Među Orlovima se zadržao preko 10 godina, prošao je sve selekcije od pionira do prvog tima.

Koliki je efekat boravka u dresu Sinđelića u mlađim kategorijama, pokazuje i činjenica da je Marko prvo posetio naš klub pri samom dolasku iz Norveške.

„Posle Sinđelića sam otišao u Ameriku, ali nisam prestajao da pratim dešavanja u svom matičnom klubu. Zdržao sam se devet godina, boravio sam na Univerzitetu Lindevud u Sent Luisu kao igrač, a kao trener na Viliam Vuds Univerzitetu, Kolumbija Koledžu i Mizuru Veli koledžu. Interesantno je da sam u Lindevudu igrao sa Brankom Savićem, Vladimirom Kneževićem, Almirom Hotom i Predragom Isakovićem koji su takođe nosili dres Sinđelića. Zatim sam se preselio u Norvešku gde i dalje radim kao trener mlađih kategorija, ali i sa prvim timom kao trener golmana.“ – započeo je Milanković, koji je dva puta vodio svoju ekipu na kupu Norveške, najjačem takmičenju mlađih kategorija, ali i jedan put juniorsku žensku selekciju do 19 godina.

Sinđelić ne može da se obiđe: „Sinelić gledam kao svoju kuću, ovde sam proveo najviše vremena u karijeri. Ovde sam stekao dosta prijatelja neki su i dan danas u Sinđi i sve to treba posetiti i videti. Jako mi se dopada ono što vidim na Sinđeliću, dosta se promenilo još iz vremena kada sam ja bio ovde. Sve uglavnom na bolje. Vidim dosta terena na kojima deca mogu da pokažu svoj talenat i da nadograde sebe, ali i klub. Ja volim Sinđelić i mnogo me raduje ovo što vidim.“ – izneo je mišljenje svoje Milanković o uslovima u klubu.

Kako pamtiš vreme provedeno u Sinđi: „Pamtim najpre po drugarima i po velikim prijateljstvima. Svi igrači su postali pravi ljudi, imaju sada svoje porodice, neki su čak i ostali u fudbalu. Ali bitno je da svi žive i svi su uspešni. „

Gostovanje Sinđe u Norveškoj ili obrnuti smer: „Za Sinđu sam ja uvek tu i šta god treba ja sam tu da pomognem.“

Poruka za buduće Orliće: „Radite naporno i jako, ali pre svega i volite fudbal. Verujte u lični uspeh i uspeh kolektiva.“