Данас смо имали прилику да у просторијама клуба попричамо са новим првим стратегом ФK Синђелић, господином Жарком Ћурчићем, који је у прошлој сезони, па све до пре два дана обављао функцију помоћног тренера ФK Синђелић.

Тренер Ћучић ће водити екипу са клупе против Раничког из Пирота.

Руководство ФK Синђелића се пре два дана разишло са тренером Бранком Мирјачићем који је у прва два кола освојио само бод.

„Говорећи из угла тренера, смена са места шефа стручног штаба је увек стресна, али са друге стране, то је саставни део нашег посла и нешто што у суштини сваки тренер, оног тренутка када преузме посао, укључи и то као могућу опцију. Kриза игре, криза резултата, лоша комуникација некад и уз позитивне резултате тренер одлази са места шефа стручног штаба.“ – истакао је Жарко Ћурчић и додаје:

„Лично мислим да је колега Бранко Мирјачић један из плејаде младих, савремених тренера чије време тек долази и да нема за чим да жали. Покренуо је точак, осетио сениорски фудбал на савезном нивоу у улози шефа струке. На крају, има оно најважније, знање, а то нико не може да му одузме. Резулати ? Доћи ће…“ – осврнуо се кратко Ћурчић на претходне две недеље у клубу.

Тренер фудбалера Синђелића рекао је да дуел са екипом из Пирота долази у тешком тренутку, али да то не може да буде оправдање.

„Што се екипе тиче, сматрам да ће шамар из Земуна бити довољан за брзо отрежњење. Радна атмосфера је задовољавајућа, обзиром на околности. У овом тренутку је најважније охладити главе и мотивисано дочекати утакмицу са Радничким из Пирота.!“

Ћурчић може да рачуна на све играче, играчки кадар је комплетан и сви су у комбинацији за тим.

Што се тиче очекивања пред дуел са Пироћанцима, тренер Ћурчић наводи да је победа у среду имератив.

„Нова три бода нас враћају на колосек и дају простор да екипа покаже пун потенцијал. Противник је за респект, што је и потврдио пре три дана. Нимало лака утакмица која мора да се добије, можда је најбоља реченица за оно што нас очекује“ – завршава излагање Жарко Ћурчић.

Раднички из Пирота у прва два кола има по једну победу и пораз, а након ове утакмице екипу Жарка Ћурчића очекује тешко гостовање екипи Kабела из Новог Сада која је пре три дана на свом терену победила једног од главних фаворита за пласман у Супер Лигу Србије екипу Радничког 1923 из Kрагујевца.

Утакмица против Радничког из Пирота се игра у среду 14.августа са почетком у 17.30 часова, а улазнице за овај меч се већ сад могу купити у просторијама ФK Синђелић.